Kas on keeruline panna lapsi kala sööma? Proovige neid lapsesõbralikke retsepte!

Teame kõik, et peaksime sööma rohkem kala, kuid mida teha, kui teie lapsed keelduvad kala söömisest? Miks mitte proovida neid kalatoite, mida lapsed (enamik lapsi) armastavad?!

On keeruline mõista laste maitsetaju. Ühel hetkel meeldib neile üks asi, järgmisel hetkel jälle miski muu. Toiduaineid ei tohi omavahel taldrikul segada, kindlasti ei tohiks toit olla külm, samuti peab see olema tükeldatud kindlal viisil. Ja kui õhtusöök ei ole kohe valmis sel hetkel, kui nende kõht korisema hakkab, kaob nende söögiisu juba enne, kui jõuate laua katta. Lihtne on loobuda kalast, et süüa ülepäeviti spagette või hot dog’e. Kuid tegelikult võib oma laste toiduharjumuste muutmine isegi võimalik olla. Seega ärge veel alla andke – vähemalt mitte enne, kui olete proovinud neid lapsesõbralikke retsepte!

Kodus valmistatud nigiri sushi lõhega (kogus: 4 portsjonit, valmistusaeg: 45 min)

Koostisained:

  • 250 g lõhet
    shutterstock_277855451
  • 800 g sushi-riisi
  • 0,5 tassi riisiäädikat
  • 3 teelusikatäit suhkrut
  • 1 teelusikatäis soola
  • wasabi’t
  • marineeritud ingverit
  • sojakastet

 

Kuidas valmistada?

  • Keetke riis pakendil olevate juhiste järgi. Pange kaussi riisiäädikas, sool ja suhkur ja segage niikaua, kuni kõik ained on lahustunud. Kallake vedelik aeglaselt riisile ja segage õrnalt. Riis peaks jääma kleepuv.
  • Lõigake terava noaga lõhest 2–3 cm paksused viilud. Kasutage sõrmi, et määrida igale viilule wasabi’t.
  • Tehke käed märjaks ja asetage viil kala oma vasakusse peopessa. Võtke sobiv kogus riisi oma paremasse kätte ja suruge see ovaalseks padjakeseks. Asetage riisipadjake kalaviilule.
  • Oma vasaku käe pöidlaga suruge õrnalt riisi keskosale. Seejärel suruge oma parema käe pöidla ja nimetissõrmega sushi külgedele. Lõpuks pressige kahe sõrmega sushi ülemisele küljele, et see kõvasti kinni pressida.
  • Pöörake nigiri sushi ümber, et kalaviil jääks ülespoole ja suruge kahe sõrmega sushi ülemisele küljele. Suruge kahe sõrmega ka sushi külgedele ja serveerige.

Server med lettrømme.

Kasulik nõuanne! Käsutades lapsi sööma midagi, mis neile ei meeldi, mõjub nende isule enamasti negatiivselt. Selle asemel peaksite neid paluma, et nad toitu vaid veidi prooviksid! Soovitatavalt peaksite sel viisil toimima iga kord, kui toit valmis on saanud ja äkki ühel päeval hakkavad nad seda nautima!

Ahjus valmistatud lõhe ja köögiviljad (kogus: 4 portsjonit, valmistusaeg: 20–40 min)

Koostisained:

  • 600 g naha ja luudeta lõhefileed
  • 1 punane sibul
  • 1 punane paprika
  • 0,5 porrut
  • 1 porgand
  • 0,5 suvikõrvitsat
  • 8 kirsstomatit
  • 3 supilusikatäit oliiviõli
  • 1 näpuotsatäis tüümiani
  • 1 näpuotsatäis punet
  • soola ja pipart
  • alumiiniumfooliumit

Serveerimiseks:shutterstock_160005845

  • vähese rasvasisaldusega hapukoort

 

Kuidas valmistada?

  1. Eelsoojendage ahi 200 ˚C-ni.
  2. Lõigake lõhe serveerimiseks sobiva suurusega tükkideks.
  3. Lõigake sibul sektoriteks, paprika suurteks tükkideks ja viilutage porru, porgand ning suvikõrvits.
  4. Segage omavahel kausis oliiviõli, tüümian, pune ja köögiviljad ning valage segu ahjus kasutamiseks ette nähtud nõusse.
  5. Piserdage köögiviljadele mõned supilusikatäied vett ja asetage lõhetükid köögiviljade peale.
  6. Maitsestage soola ja pipraga ning katke nõu alumiiniumfooliumiga.
  7. Küpsetage ahjus umbes 35 minutit.
  8. Serveerige vähese rasvasisaldusega hapukoorega.
  9. Kasulik nõuanne! Võite kasutada oma soovi järgi erinevaid köögivilju ja ürte. Proovige lisada veidi magusat tšillikastet, sojakastet või sidrunimahla, et anda kalale värske ja uus maitse.

Kasulik nõuanne! Andke toidule naljakaid nimesid, nagu Ninja-lõhe või Printsessikala, muutes sel viisil toidu väikelastele ahvatlevamaks!

Marit Bjørgeni lõhe takokoortes (kogus: 4 portsjonit, valmistusaeg: 20 min)

Koostisained:

  • 400 g naha ja luudeta lõhefileed
    shutterstock_297786917
  • 2 supilusikatäit rapsiõli
  • 1 teelusikatäis takomaitseainet
  • 2 supilusikatäit värsket koriandrit

Vürtsikas dipp

  • 1 tassitäis hapukoort
  • 1 tassitäis majoneesi
  • 0,5 supilusikatäit sinepit
  • 0,5 supilusikatäit sidrunimahla
  • 0,5 teelusikatäit takomaitseainet
  • 2 teelusikatäit suhkrut
  • soola ja pipart

Serveerimiseks:

  • 8 takokoort
  • 50 g riivitud juustu
  • erinevat salatimaterjali

Kuidas valmistada?

  1. Lõigake lõhefilee õhukesteks viiludeks ja praadige neid rapsiõlis umbes 1 minut mõlemalt küljelt.
  2. Raputage peale takomaitseainet ja hakitud koriandrit ning pange mõneks ajaks kõrvale.

Vürtsikas dipp

  1. Segage kokku kõik dipi koostisained, maitsestage soola ja pipraga.
  2. Kui soovite mehhikopärasemat maitset, lisage rohkem takomaitseainet.

Serveerimine

  1. Soojendage takokoored pakendil olevate juhiste järgi.
  2. Pange riivitud juust, salat ja vürtsikas dipp serveerimiskaussidesse.
  3. Täitke takokoored riigitud juustu, salati ja vürtsika dipiga ning asetage peale praetud lõhepulgad.

Kasulik nõuanne! Kuna takomaitseaine sisaldab soola, ei ole vaja lõhele soola lisada.

Mölleri oomega-3 kalakesed on kalad, mida sinu pisikesed kindlasti naudivad. Need on väikesed puuviljamaitselised marmelaadikommid, millega tagatakse, et teie laps saab lisaks kalale omastele tervislikele rasvhapetele ka D-vitamiini.

Oomega-3 kalakeste kohta leiate rohkem teavet siit!

Möller’s Junior